2012. november 5., hétfő

Első Ajándékozós Játék

El sem hiszem, hogy végre van időm megírni ezt a bejegyzést. Nagyon régóta tervezgettem és érleltem magamban az ötletet, s ez idő során egy profi segítségét is kértem, aki rengeteg jó tanáccsal látott el. Remélem ezek után zökkenőmentesen fog menni a játék. :)

Az első ajándékozós játékot, amin részt vettem Reni, az Elvan a gyerek, ha játszik blog szerkesztője, alkotója vezényelte. Nagyon élveztem ezt a fajta adok-kapok játékot, így azóta is, minden alkalommal részt veszek Reni játékain. Több hasonló játékon is megfordultam már, mert nagyon magával ragadott az egésznek a hangulata.

De miről is szól ez az egész?
Te jelentkezel a játékra, majd a játék vezetője kisorsol Neked egy nevet és egy címet. Van, hogy párokat sorsolnak és van úgy, hogy láncban sorsolják ki azt, hogy ki kinek ad ajándékot. Ezek után szabadra engeded a kreativitásod, és ajándékot készítesz a számodra kisorsolt személynek. :) Ha elkészültél, feladod. Mivel nem tudod pontosan, hogy az, aki Téged ajándékoz meg mikor adta fel az ajándékodat, ezért a megérkezett csomag kellemes meglepetésként ér. :) Ezek után már csak egy dolgod van, fényképet küldeni a játék vezetőjének a csomagról, amit kaptál.

A két szabály, amit mindenkinek be kell tartania:
- Saját kezűleg készíts ajándékot, s lehetőleg olyat, aminek a másik örülni fog.
- Tartsd be a postázási határidőt! (Természetesen van úgy, hogy közbejön pl. egy betegség, de akkor írj a játék vezetőjének, ne tűnj el! Te sem örülnél, ha nem kapnál ajándékot!)

Még mielőtt megunnátok az olvasást, rátérek a lényegre. Idén télen én is meghirdetem az első ajándékozós játékomat. Egy kis csavart is viszek bele, s akik már ismernek, tudják, hogy ez nem lesz más, mint egy misztikum. :) A kötelező misztikum.



A jelentkezés menete:
Írj nekem egy e-mailt a mushroomdesign@windowslive.com címre, s másold be az alábbi rövid kérdőívet, természetesen a válaszaiddal együtt. :)

Neved:
Életkorod:
Levelezési címed:
Facebook profilod linkje, ha van:
Facebook oldalad linkje, ha van*:
Ha választhatnál, milyen fantázialény lennél**?
Kedvenc szín:
Egyéb (pl. fémallergia, fültágító, vastagabb/vékonyabb csukló, kulcstartó imádat)***:


*Abban az esetben, ha van oldalad, kérlek linkeld be, hogy tudjam milyen technikával foglalkozol, hogy ne sorsoljak ki egymásnak pl. két gyurmást, gyöngyöst, stb. :)
** Ez a játékban a csavar. Képzeld el, hogy egy varázslatos világban élsz. Milyen lény lennél? Boszorkány, varázsló, vámpír, sellő, tündér, kobold, hobbit stb.? Természetesen olyat is választhatsz, ami nincs benne ebben a rövidke listában. Megadhatod a kedvenc mitikus lényed nevét is, ha mondjuk nem akarsz kentaur lenni, de ők a kedvenceid, akkor ne habozz, írd a kentaurt! :) Rövid leírást is adhatsz róla. Például a tündéreknél sosem mindegy, hogy olyanra gondolsz, mint Csingiling, vagy egy kisgyerek formájú husi tündérkére, esetleg egy szépséges, belevaló, sötét hajú "amazon-tündérre"... vagy talán nem is tündérre, hanem tündére? :) Nem mindegy!
Bármilyen lényt választasz, mindenképp írd meg, hogy jó vagy gonosz lenne/ lennél!
*** Egy szóval egy kis segítség annak, akitől majd az ajándékodat kapod.

FONTOS:
Minden jelentkező egy-két napon belül kapni fog tőlem egy válasz e-mailt. Ha ezt mégsem kapnád meg, írj nekem újra!!! Van úgy, hogy a rendszer viccelődik velem, és 1. szerintem ez nem vicces, 2. nem szeretném, hogy valaki emiatt maradjon le a játékról. :)
Szóval nyugodtan zaklassatok!

A játék menete:1. Írj e-mailt!
2. Megkapod a válasz e-mailt.
3. Megkapod a számodra kisorsolt személy kérdőívét mailben (láncban fogok sorsolni, nem pedig párok lesznek!).
4. Elkészíted saját kezűleg az ajándékot!
5. Postára adod!
6. Repesve várod, hogy a Te csomagod is megérkezzen.
7. Ha megérkezett, két örömködés közt küldesz nekem egy fotót róla. :)

SZABÁLYOK:- Saját kezűleg készített ajándékkel kedveskedj!
- A postázási határidőig add postára az ajándékodat! Ügyelj a megfelelő csomagolásra (ne sérüljön a szállítás során). Kérlek mindenképp AJÁNLOTT küldeményként add fel a csomagodat. Az sem hátrány, ha kérsz rá elsőbbségi szolgáltatást is, mert így a legbiztosabb, de ezt már Te döntöd el!
- Ne lépj vissza, ne tűnj el! Vállald a felelősséget, ha már jelentkeztél a játékra, akkor ne csak azt várd, hogy  majd te kapsz valamit, hanem gondolj a másikra is! (Elnézést, akinek nem inge, ne vegye magára, de sajnos ilyenek már előfordultak más játékokon!)

A fantázialény szerepe:A kérdőíveben szereplő fantázialény neve a kötelező csavar a játékban. Szeretném, hogy ezt vennétek irányadónak, amikor nekiültök alkotni. Adok néhány ötletet, de természetesen azt készítetek, amit szeretnétek.
Pl. a megajándékozandó személy azt írja a kérdőívben, hogy ő gonosz boszorkány lenne egy varázslatos világban. Akkor készíts neki boszorkányos dolgokat, vagy olyanokat, amiket egy boszorkány használna: seprű, varázsgömb, üst, varázskő stb. Vagy készíts neki egy kis segítő társat, egy fekete macska vagy egy varangy személyében.

Ha segítségre van szükségetek, vagy csak megosztanátok valakivel az ötleteteket, nyugodtan írjatok nekem e-mailt, mindenkinek szívesen segítek! :) Sőt, bármi gondotok, bajotok, óhajotok, sóhajotok van a játékkal kapcsolatban, rögvest írjatok!!!

HATÁRIDŐK:Jelentkezési határidő: November 18., Vasárnap éjfél
Sorsolás: November 19-én, Hétfőn
Utolsó lehetséges postázási nap: December 19., Szerda (így mindenkihez oda ér Karácsonyra az ajándék!)

Remélem sokan jöttök majd játszani és Ti is ugyanúgy fogjátok élvezni ezt a fajta játékot, mint én! :)
Ééés igen, tervezem, hogy ebből hagyomány legyen! ;)






2 megjegyzés:

  1. A boszorkány az egy tipikus példa... de írj ötletet a többire... :)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Csak néhány ötletet írok, hogy ne lőjek le semmilyen poént, hiszen ez a játék egyik lényege. :)
    Ha valaki unikornist ír, én valószínűleg ezüstös, fehéres ékszert készítenék számára, vagy valamit ami csillog, ami a tisztaságot, jóságot és a szépséget képviseli. Ha nem kedveli az illető az ékszereket, akkor valamilyen használati tárgyat dobnék fel egyszarvú mintával, képpel.
    Aki a sárkányt jelöli, annak sárkánnyal díszített ékszert vagy tárgyat készítenék.
    Egy hobbitnak kedves, meleg színű és praktikus dolgokkal kedveskednék. Virág minták, finomságok, fa hatású dolgok stb.
    Ha valaki ent lenne, olyasmit ajándékoznék neki, ami az erdőt idézi.

    Ha gondolod jelentkezz a játékra és ha elakadsz, segítek e-mailben vagy facebookon. :)

    Szép estét,
    Zsófi
    MushrooM

    VálaszTörlés