2012. november 5., hétfő

Első Ajándékozós Játék

El sem hiszem, hogy végre van időm megírni ezt a bejegyzést. Nagyon régóta tervezgettem és érleltem magamban az ötletet, s ez idő során egy profi segítségét is kértem, aki rengeteg jó tanáccsal látott el. Remélem ezek után zökkenőmentesen fog menni a játék. :)

Az első ajándékozós játékot, amin részt vettem Reni, az Elvan a gyerek, ha játszik blog szerkesztője, alkotója vezényelte. Nagyon élveztem ezt a fajta adok-kapok játékot, így azóta is, minden alkalommal részt veszek Reni játékain. Több hasonló játékon is megfordultam már, mert nagyon magával ragadott az egésznek a hangulata.

De miről is szól ez az egész?
Te jelentkezel a játékra, majd a játék vezetője kisorsol Neked egy nevet és egy címet. Van, hogy párokat sorsolnak és van úgy, hogy láncban sorsolják ki azt, hogy ki kinek ad ajándékot. Ezek után szabadra engeded a kreativitásod, és ajándékot készítesz a számodra kisorsolt személynek. :) Ha elkészültél, feladod. Mivel nem tudod pontosan, hogy az, aki Téged ajándékoz meg mikor adta fel az ajándékodat, ezért a megérkezett csomag kellemes meglepetésként ér. :) Ezek után már csak egy dolgod van, fényképet küldeni a játék vezetőjének a csomagról, amit kaptál.

A két szabály, amit mindenkinek be kell tartania:
- Saját kezűleg készíts ajándékot, s lehetőleg olyat, aminek a másik örülni fog.
- Tartsd be a postázási határidőt! (Természetesen van úgy, hogy közbejön pl. egy betegség, de akkor írj a játék vezetőjének, ne tűnj el! Te sem örülnél, ha nem kapnál ajándékot!)

Még mielőtt megunnátok az olvasást, rátérek a lényegre. Idén télen én is meghirdetem az első ajándékozós játékomat. Egy kis csavart is viszek bele, s akik már ismernek, tudják, hogy ez nem lesz más, mint egy misztikum. :) A kötelező misztikum.



A jelentkezés menete:
Írj nekem egy e-mailt a mushroomdesign@windowslive.com címre, s másold be az alábbi rövid kérdőívet, természetesen a válaszaiddal együtt. :)

Neved:
Életkorod:
Levelezési címed:
Facebook profilod linkje, ha van:
Facebook oldalad linkje, ha van*:
Ha választhatnál, milyen fantázialény lennél**?
Kedvenc szín:
Egyéb (pl. fémallergia, fültágító, vastagabb/vékonyabb csukló, kulcstartó imádat)***:


*Abban az esetben, ha van oldalad, kérlek linkeld be, hogy tudjam milyen technikával foglalkozol, hogy ne sorsoljak ki egymásnak pl. két gyurmást, gyöngyöst, stb. :)
** Ez a játékban a csavar. Képzeld el, hogy egy varázslatos világban élsz. Milyen lény lennél? Boszorkány, varázsló, vámpír, sellő, tündér, kobold, hobbit stb.? Természetesen olyat is választhatsz, ami nincs benne ebben a rövidke listában. Megadhatod a kedvenc mitikus lényed nevét is, ha mondjuk nem akarsz kentaur lenni, de ők a kedvenceid, akkor ne habozz, írd a kentaurt! :) Rövid leírást is adhatsz róla. Például a tündéreknél sosem mindegy, hogy olyanra gondolsz, mint Csingiling, vagy egy kisgyerek formájú husi tündérkére, esetleg egy szépséges, belevaló, sötét hajú "amazon-tündérre"... vagy talán nem is tündérre, hanem tündére? :) Nem mindegy!
Bármilyen lényt választasz, mindenképp írd meg, hogy jó vagy gonosz lenne/ lennél!
*** Egy szóval egy kis segítség annak, akitől majd az ajándékodat kapod.

FONTOS:
Minden jelentkező egy-két napon belül kapni fog tőlem egy válasz e-mailt. Ha ezt mégsem kapnád meg, írj nekem újra!!! Van úgy, hogy a rendszer viccelődik velem, és 1. szerintem ez nem vicces, 2. nem szeretném, hogy valaki emiatt maradjon le a játékról. :)
Szóval nyugodtan zaklassatok!

A játék menete:1. Írj e-mailt!
2. Megkapod a válasz e-mailt.
3. Megkapod a számodra kisorsolt személy kérdőívét mailben (láncban fogok sorsolni, nem pedig párok lesznek!).
4. Elkészíted saját kezűleg az ajándékot!
5. Postára adod!
6. Repesve várod, hogy a Te csomagod is megérkezzen.
7. Ha megérkezett, két örömködés közt küldesz nekem egy fotót róla. :)

SZABÁLYOK:- Saját kezűleg készített ajándékkel kedveskedj!
- A postázási határidőig add postára az ajándékodat! Ügyelj a megfelelő csomagolásra (ne sérüljön a szállítás során). Kérlek mindenképp AJÁNLOTT küldeményként add fel a csomagodat. Az sem hátrány, ha kérsz rá elsőbbségi szolgáltatást is, mert így a legbiztosabb, de ezt már Te döntöd el!
- Ne lépj vissza, ne tűnj el! Vállald a felelősséget, ha már jelentkeztél a játékra, akkor ne csak azt várd, hogy  majd te kapsz valamit, hanem gondolj a másikra is! (Elnézést, akinek nem inge, ne vegye magára, de sajnos ilyenek már előfordultak más játékokon!)

A fantázialény szerepe:A kérdőíveben szereplő fantázialény neve a kötelező csavar a játékban. Szeretném, hogy ezt vennétek irányadónak, amikor nekiültök alkotni. Adok néhány ötletet, de természetesen azt készítetek, amit szeretnétek.
Pl. a megajándékozandó személy azt írja a kérdőívben, hogy ő gonosz boszorkány lenne egy varázslatos világban. Akkor készíts neki boszorkányos dolgokat, vagy olyanokat, amiket egy boszorkány használna: seprű, varázsgömb, üst, varázskő stb. Vagy készíts neki egy kis segítő társat, egy fekete macska vagy egy varangy személyében.

Ha segítségre van szükségetek, vagy csak megosztanátok valakivel az ötleteteket, nyugodtan írjatok nekem e-mailt, mindenkinek szívesen segítek! :) Sőt, bármi gondotok, bajotok, óhajotok, sóhajotok van a játékkal kapcsolatban, rögvest írjatok!!!

HATÁRIDŐK:Jelentkezési határidő: November 18., Vasárnap éjfél
Sorsolás: November 19-én, Hétfőn
Utolsó lehetséges postázási nap: December 19., Szerda (így mindenkihez oda ér Karácsonyra az ajándék!)

Remélem sokan jöttök majd játszani és Ti is ugyanúgy fogjátok élvezni ezt a fajta játékot, mint én! :)
Ééés igen, tervezem, hogy ebből hagyomány legyen! ;)