2012. június 28., csütörtök

A második hét

A "Minden hétre egy technika"* projektem következő állomása egyelőre a személyes kedvencem.

Anyukámnak már rég megtetszett egy gyűrű, ezért úgy döntöttem, hogy a közelgő születésnapjára egy kedves alkotótársamtól rendelek egyet az ő színvilágában. Mikor megérkezett a várva várt gyűrű olthatatlan vágyat éreztem arra, hogy magam is fűzzek egy hasonlót. :) Mivel sajnos/ szerencsére olyan vagyok, hogy ha valamit a fejembe veszek, akkor azt rögvest kipróbálom, ezért gyorsan neki is veselkedtem.

Anya megrögzött swarovski mániás, így itthon is volt még egy két csomaggal néhány színből. Sajnos egyikből sem volt elegendő a gyűrűhöz, így más megoldáshoz kellett folyamodnom.
Anya születésnapi gyűrűi

Végül így sikerültek a gyűrűk, melyeknek Anyukám annyira örült, hogy azóta már (tegnap este) készítettem neki egy zöld színűt is... sőt, magamat is megleptem egy csodálatosan csillogó méregzöld csodával. Mindezek mellett Anya szorgalmazza az effajta gyűrűk "forgalomba hozását" is. Ti mit gondoltok?

Hétvégén, szombaton és vasárnap más területen is próbálgattam a szárnyaimat, méghozzá a konyhában. Görög salit és tzatzikit készítettem szombaton, vasárnap pedig még gyorsan sütögettem egy kicsit, hogy legyen az ebédhez fincsi gyros husi. :) A desszert pedig -dobpergés- tiramisu volt, amit imádok. Nagyon szeretek főzni és erről is szerettem volna képet készíteni, de pikk-pakk minden elfogyott. :) A görög menü olyannyira bejött, hogy tegnap és ma ismét összedobtam egy kis salit és tzatzikit a mai grill party-ra. Ígééérem, mostantól ezt is fotózni fogom, hiszen végülis ez is kreatív kivetülés.

(Mivel szépen sorjában, kronológiailag haladok, ezért a tegnapi gyűrűkről még nem teszek fel képet... addig még vannak más kreálmányok is.)

*Egyelőre azért van egy nap több bejegyzés is, mert próbálom behozni magam. Ezen kívül az csak egy magam elé kitűzött cél, hogy hetente egy új technikát kipróbáljak. Igazából van -és remélem lesz is-, hogy egy hét alatt több j technikát is kipróbálok illetve megpróbálok elsajátítani. :)

Az első hét

GalakTITKOS gyűrű :)

Kicsit visszapörgetem az időt és ékszereket mutogatok. :)

Még vizsgaidőszak volt, amikor "beütöttem a fejem" és két tétel közt össze raktam néhány ékszert. Azt mondhatom, hogy valamilyen módon szinte megálmodtam őket, ugyanis ahogy megérkeztek a rendelt alapok, rájuk néztem és már láttam is, hogy mit szeretnék belőle készíteni. A látomásomban sajnos szín nélkül láttam az ékszereket, ezért elkezdtem gondolkodni, hogy mivel lenne a legszebb. Természetesen sikerült olyan színt kikevernem, amit nem csíp a kamera. Hiába javítottam a képet a valódi színt nem adta vissza. :(

Íme az első ékszer a "minden hétre egy technika" projektemből. (Bár ekkor még nem is volt úgy igazán a fejemben ez a projekt.) Bevallom, a gyűrű nem igazán lett az én színvilágom... persze megválni sem igazán tudok tőle, mert ő volt az eső ilyen ékszerem. A sors fintora, hogy a fémallergiám most már olyan szinten van, hogy egyáltalán nem merek semmi olyat hordani, ami nem ezüst.

Fekete macska
Pár perccel a gyűrű születése után készült el ez az igazán sok technikát ötvöző medál. Bár a macskákra is allergiás vagyok (főleg a házi macsekra, érdekes módon perzsára még nem jött ki a nyavalyám), mégis nagyon szeretem őket. Vagyiiis... a macskák jobban szeretnek engem, mint én őket. Nagyon édesek, nagyon aranyosak, de fenntartással kezelem őket. Fordítva ez nem igaz, engem mindig betalál az összes macska. XD

Valahogy úgy tudnám ezt a helyzetet leírni, mint amikor valakitől megkérdezik, hogy milyen országban, milyen tájon élne szívesen. Még ha soha nem is járt ott, valamiért vonzza az embert a hely. Én pedig nagyon szeretem a cicákat öt lépés távolságból, de mégis van köztünk valami "kapocs".

A technika vegyességét illetően ebben a medálban tényleg minden van, még papír is, ugyanis a cicát papírra festettem, hogy kicsit elkülönüljön a háttértől. Még strasszok is vannak benne... bár nem tudom, hogy miért tettem bele őket. :) Az alapot tekintve olyan kagylós szín lett a sok keverés eredménye, de főleg az acélszürke dominál.

Remélem "bejövős" volt az első két ékszer. :)))
   

2012. június 26., kedd

Minden hétre egy technika

Nos vége, lediplomáztam. Már írtam róla, ezért tudjátok, hogy nem szerettem ezt az iskolát (BGF/ Külker Kar/ Kommunikáció és Médiatudomány szak/ PR és Szóvivői szakirány), ezért hatalmas kő esett le a szívemről, hogy nem csúsztam semmivel és ahogy ''illik", 3 év alatt elvégeztem a sulit. Ugyan a diplomám még nincs a kezemben hivatalosan mégis örülök... most már diplomás munkanélküli vagyok. XD

Már rég elhatároztam, hogy ezen a nyáron nem fogok tétlenkedni, s többek között ezért (bár nem csak a nyár miatt) határoztam el azt, hogy bakancslistát készítek. Nagyon jó érzés, hogy egyre több dolgot ki tudtam már húzni a listámról.

A nyári punnyadást, passzívkodást azzal is ellensúlyozni akarom, hogy kitaláltam, igyekszem majd minden héten kipróbálni, elsajátítani egy újabb technikát. Összeírtam, hogy mikbe szeretnék majd belekóstolni, s szépen lassan, de biztosan haladok majd. Természetesen nem fogok és nem is akarok mindennek a mesterévé válni, csak szélesíteni szeretném a látóköröm, s némely technikát esetleg ötvözni fogok az eddig használtakkal.

Mostantól majd igyekszem minden újdonságot közölni itt. Már van négy kép, amit nagyon szeretnék megmutatni, de sajnos az idő szorít, sietnem kell, itt a nyár és találkozóm van. Remélem tetszeni fognak a próbálkozásaim. :)  

600-as játék

Végre eljött ennek a játéknak is az ideje. Hosszú ideig tartott, amíg eljutottunk idáig, de sikerült. :)
Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen legyen a játék, mi legyen a nyeremény és hogy mik legyenek a szabályok. Végül az utolsó pillanatban jött egy ötlet, ami minden addigi tervet felborított.

Kicsit bonyolultabb lesz, mint az eddigi játékok, de azért remélem elnyeri a tetszéseteket és sokan fogtok játszani!

FONTOS, hogy minden lépést teljesíteni kell, különben nem kerülhetsz be a kalapba!

A nyeremény:

Mivel már ugyancsak itt van a jó idő, egy, sőt két virágos nyeremény közül választhat a nyertes. Remélem Ti is úgy szeretitek a cseresznyevirágot, mint én, ugyanis ez a virág ihlette mind a két díjat.
Egy hosszú, cseresznyevirágos fülbevaló és egy cseresznyevirágos üveglencsés gyűrű közül választhattok.

A játékszabályok:

Hozzáadás ÉRDEKLŐDÉSI KÖR listához!
Itt kezd bonyolódni a dolog...
1. Légy az oldalam követője!
(https://www.facebook.com/pages/MushrooM/200333546678561)
2. Add hozzá az oldalt ÉRDEKLŐDÉSI KÖR listához!*
3. Örökítsd meg! (Ha kész vagy a listával, menj a kezdőlapodra és nyomj egy PRINT SCREEN gombot. Ez után nyiss meg egy Paintet, majd "Beillesztés". Mentsd el a képet!)
4. Küldj nekem egy e-mailt a mushroomdesign@windowslive.com címre, ami tartalmazza: a KÉPET, azt, hogy melyik nyereményt szeretnéd (fülbevaló vagy gyűrű) és a FB-os profilod linkjét.

A játékfelhívás megosztása nem kötelező, de nagyon hálás vagyok annak, aki mégis megteszi. :)

A játék vége:
A játékot akkor zárom le, ha az oldal rajongóinak száma eléri a 666 főt. (Ne gondoljatok rosszra, az ok: könnyen megjegyezhető, nem túl közeli és nem is túl távoli.)
FONTOS, csak azoknak a neve kerül be a kalapba, akik MINDEN lépést teljesítettek!
A sorsolást a The hat programmal fogom végezni a játék lezárását követő egy héten belül.

Segítség!
Ha segítségre van szükségetek, vagy kérdésetek van, nyugodtan keressetek meg maiben! :)




* Ez azért jó, mert így mindig látni fogjátok a kiírásaimat. Mivel a FB fizetőssé vált az oldalak számára, ezért az oldalak követőinek csak egy igen csekély százaléka látja az adminisztrátorok bejegyzéseit. Ez egy kiskapu annak érdekében, hogy ne maradjatok le az újdonságokról! :)